There was an error in this gadget

Friday, December 10, 2010

bangi-putrajaya-cyberjaya-putrajaya-nilai-bangi.

aku tau entry kali nih aku bebel pnjang gila.tapi aku harap korg sudi je lah bace ehh??insyaallah menarik..hahhaxD
boleh pulak macam nih punya promote kan.dah macam promote  filem 2 alam dah:P

hai hai hai!!!:D

hah..bace title aku je dah panjang2 kan.ni belum nak bercerita lagi nih.mukadimah pun belum start lagi.:P
ok title nih berkaitan dgn perjalanan aku seharian pada tarikh 5 Disember 2010..fuhh!!penat gile seyh..satu hari jalan.dari pg sampai lah ke malam kan..balik rumah sebab nak makan je..sebab nak jimat..kah kah kah!dasar xde duit!:P

ok!mari kite mulakan.BISMILLAH!
mggu lepas,aku diajak oleh sarah utk teman dia..ye lah,parents die xde kan.die tggal sorg2.so dia ajak lah aku teman dia kat rumah agam die tuh kan*sebenarnye dia takut lah tuh nak tggal sorg*:P
haha!gurau je sarah pondan!aku seronok dan berbesar hati je teman ko.lain kali ajak lagi tau.aku  mmg x tahu malu nak pergi lagi:P

OK!Pagi 5 dis tuh pon kitorg plan lah nak keluar.nak pergi alamanda nak tgok harry potter.siap book tiket bagai..nih. Semua gara2 x de  seat dah nak tgk cite hp7pada hari sabtu.:( .yang ade pon jauh2..xnak lah!!xkan nak duduk jauh2 pulak.mcm mane nak share popcorn kan:P
then,kitorg pon pergi lah book tiket utk tgk pada pagi ahad..Sanggup tuh telefon dan segala macam kerenah gsc tuh kitorg layan nak tgk punya pasal kan..:D .ok dah setel!dah book tiket dah.pkul 11.50 dekat alamanda.so,kene bgn awal lah nih kan.plan malam tuh tido awal,sebab nak bgn awal esok.memandangkan kitorg mmg bukan kaki yg senang bgn pagi.maka siap kunci jam sebab nak pastikan x bgn lewat:P


last2,pagi esok nye kitorg lambat.wahahahah!x guna kunci jam!Kalau book tiket,45 min sebelum wayang start dah kene collect tiket,tapi kitorg gerak keluar rumah pkul 11.30.mende nye nak tgk hp 7 kan..hahha!!then,burn lah tiket tuh..huhuhuhu :(

tapi...kitorg x kesa pon sebenarnye.keputusan bersama kan!mase tuh.sebenarnye due2 xde duit,tapi nak sgt tgk.tu lah jadi nye..dah kate pon xde duit.jadi kitorg pon plan lah lepak2 kat putrajaya je.ajak lah shireen,sebab dia tgah cuti kan.dia pon x bekerja haritu.utk pengetahuan korg yang x tahu.shireen is working at RASAMAS kat alamanda..fulamak,org cuti,dia keje lah.tapi nasb hari kitorg ajak keluar die x keje:P


 kitorg pon ajak lah dia:P ajak main tgkap2 gamba.amboi amboi.excited tuh dia:D
kitorg pon sampai rumah shireen dgn jayanya .:P tnpa sesat2..hebat x??*angkat kening sikit*
pastu.masing2 pilih spot baik nak tgkap gmba kat putrajaya.tapi.malangnya cuaca mase tuh..mak aihh..panas terik.(.i x tahan tau:P)hahhaha!  so,tnpa nak membuang mase sgt,,kitorg tukar plan pulak.teringat lah maul belajar dekat mmu,xde lah jauh sgt dari putrajaya. kan.boleh je lah nak pergi lawat dia.bak kata sara* ape lagi.shireen pon dial lah num maul,

shireen:weh,kitorg nak pergi lawat ko nih,ko ade x dkat mmu??
maul:oh yeke?/wah wah wah..ade2.tapi aku nak keluar kejap lagi.macam mane ehh??*aku pakai tibai je*
shireen,ko rase sempat x kitorg nak jumpa kau?kau nak x jumpa kitorg?
maul:mesti lah nak..daang lah2:D

kitorg pon laju je lah pecut smpai ke cyberjaya.kitorang??*xde lah kitorg kan,sarah je lah yang pecut laju:P*. ni lah yang terjadi mase kitorg sampai kat mmu:

sempat lagi ko nak pandang camera kan.baru nak buat candid2 sikit


jom2!gmbar dulu:D

candid!
 haa!!sekarang kite pergi segmen gosip2 pulak:P
mase kitorg dekat mmu nih.sempat lah kitorg berkenalan dgn "so called scandal maul"*sekarang scandal lagi ke??*hehe
wah wah wah!kemain lagi hang noh.dapat scandal, hensem je.haish jealous i tau:P
hah.aku malas nak cerita panjang2 sgt.bang,tunjuk gmbar bang!

haa!ni lah mamat yang berjaya menawan hati si comel maul nih
a.k.a syak!

ha!tgk lah tuh.tgk maul je dia:P
amboi2 hang noh~!
haaaa~!!!!hensem x?macam mamat korea wa cakap lu..tapi x leh nak lawan kehenseman gu jun pyo aku lah kan:D
tuh mmg hensem tahap ape pon aku x tau.tahap moksha pon boleh kot:P
btw,sweet x dorg?hamboi hamboi hamboi!maul ni dah la muka jepun2 +cina,balak muka ala2 korea.kalau cantum dapat muka ape pon aku xtaw.kalau ade anak,konfem comel doh:P*macam aku*
hahhahahha!:D

lepas dari lawat maul,kitorg bergerak terus ke putrajaya!dan mulalah misi kitorg utk bergambar yang tidak mengeluarkan sebarang kos perbelanjaan pon:P
dah kate x berduit kan:P
kitorg pon lepak kat masjid putra.tempat tuh mmg bnyak tourist yang datg .segala macam manusia lah yang kitorg nmpak.yang macam lady gaga ade,lady gigi.lady gogo,semua lah.yang macam aku je xde..hahhaha!*ok x lawak pon*
makanan kat situ xyah cakap lah..mahal nak mampuih aihh..dari aku jadi membeli belah nak mengalas perut,terus sggup berlapar.padahal dah pukul 4 dan aku belum makan tengah hari aduhh~!.kesian kat aku yang kuat makan nih:(
kesian kan??

pastu,kitorg pon tgkap2 gmba lah!ni lah antara gmba bajet2 model kitorg.agak2 lepas nih dapat tak tawaran nak jadi model?

ehem ehem*angkat kening*

awek uitm jengka yang hot.boleh lah jadi model lepas ni:D



aku:ade ke ikan nih wei?
shireen:ade lah.tapi kene beli jagung dulu
aku:mane pulak aku nak beli jagung?

nak kate ade ikan,x nmpak pon,ape aku tenung pon xtaw.

ok!pose pandang belakang sikit.

wah~!!indahnya lah!

p/s:mesti korg tertanya tanya kan,sape lah photographer yang ambik gmbar kitorg yang bajet model nih?well aku nak ucapkan,TERIMA KASIH SARAH AMIRA HALIMI.kerana sudi jadi photographer.sori lah kalau korg rase gmba sara x bnyak dalam nih,sebabnye,dia sendiri mmg xnak bergmbar mase nih.sebab tuh dia pilih profesion nak jadi photographer je mase nih:P
papepon,gmba ko tgkap mmg cantik!ade bakat!boleh pergi jauh~!*muka simon cowell sikit*

pose shireen sebelum balik.
dan.kitorg pon sempat lah bergmbar sebelum meneruskan perjlanan pulang kerumah,



 sampai2 rumah je.perut lapa tahap gaban.memang dah bernyanyi2 lah dorg.balik2 bukak tudung saji terus lahap.x guna perkatan makan dah.lahap je.so,korang boleh bayangkan x tahap lapar nye?
then,lepas makan,gerak ke nilai jap.window shopping selendang sikit2.tapi satu pon x berkenan.cehh.membaziaq!
malam pulak ke bangi utk mkan dan megambil selendang yg sudah dipesan oleh rakan.
balik rumah,mata berat nak tido!

bnyak lagi sebenarnye cerita yang aku nak cerita.tapi lain kali lah aku sambung.cukupah setakat perjalanan aku satu hari.lain kali aku story pulak  pasal budak2 pasar malam dan mamat nilai.hah,kalau nak tahu cerita pasal dorg.tunggu~!!!!;D

papepun aku memang seronok teman sarah pada minggu lepas.hope ade lagi lepas2 nih.dia sipa ajar aku bawak kereta tuh.pergh~!!hebat dan multi talented sgguh sarah nih.ok lah..goodbye sayangku~!

3 comments: