Friday, November 19, 2010

TUDUNG2!!!....NASI LEMAK!!

haaaa..post pada kali ini tentunya pasal tudung dan nasi lemak..kenapa saya pilih nak post bnde nih kan??kenapa?kenapa?kenapa??(ah jgn nak bnyak tanye sgt lah...bace je);P

cuti sem nih,aku mmg busy menolong makcik dan kakak sedare aku  meniaga..makcik aku tokey nasi lemak,akak sedare aku lak tokey tudung..so mase cuti aku diisi dgn aktiviti2 menjual tudung dan nasi lemak lahh..
mula2 cite psal tudung..aku rase aku dah penah cite psal aku jual tudung kat post sebelum nih,so xyah lah aku nak cite psal tudung sgt lah kan..
ok aku nak cite pasal nasi lemak..ramai pon kawan2 aku tanye mane aku menghilang kebelakangan nih kan??x online,x update blog dan yg sewaktu dgnnya(padahal tu je kan)
aku sibuk dan bile free aku habiskan dgn tido lah ape lagi..;P
mane xnye..penat woo..pagi2 dah kene bgn tolong jual nasi lemak..aku bgn sewal pukul 5.30 utk bersiap2..makcik aku nih mmg usahawan nasi lemak sejak 18 tahun yg lalu..mmg tuh tempat tetap dia meniaga lah..kalau sape2 berminat nak makan atau cuba nasi lemak makcik aku,jgn malu jgn segan datang lah ke bandar baru sg buluh,,berdekatan dgn studio m nasir(luncai emas)..korang cakape je nasi lemak bumper/nasi lemak cik ayub..kenal lah orang kawasan tuh..mmg nasi lemak makcik aku superb!!!bukan nak promote ke ape,tapi mmg sedap,aku penah bg kawan2 aku rase n feedbak dorg mmg memberangsangkan..:D jadi kepada yg berminat nak makan..aku tau korang semua mmg kaki makan kan..;P
so datanglah ke gerai makcik aku;D
jadi inilah rutin harian aku semasa cuti..kepada ajim,syera n dila,meh lah rase nasi lemak makcik aku..jgn nak memoyo je keje korang..hahahhahaxD
p/s:xde gamba yang ak boleh letak sebab aku sibuk,mane sempat nka tgkap gamba..hahhahahahhhaha

kemalangan:O

assalamualaikum
it's been a long time aku x post pape kat blog kesayangan aku nih;P
ok..hari ni nak share pasal kemalangan yang berlaku kat depan rumah aku..berdebar x berdebar??
aku berdebar lah sebab tgn menggeletar menaip..kejadian berlaku pada awal pagi 12 november 2010..satu family aku tgah bersiap2 nak pergi HAC adik aku kat sekolah.
mak ayah aku dah pergi restoran yg berdekatan dgn rumah aku..aku dgn adik perempuan aku masih di rumah..tiba-tiba.........BANNNNNNG!!!!
miza:pe bnde tuhh??
aku:alah orang punggah barang dari lori kot,,
sambil berjalan ke depan sikit..
aku:ehh bukan orang punggah barang lah..eksiden dohhhhh!!
miza:yeke2??(berlari nak tgk..)

cepat2 aku kunci pintu rumah dan berlari kat tempat kejadian..dan ini lah yang berlaku...
ade seorang wanita yang tercedera semase kejadian..syukur Allah masih panjangkan usianya..macam mane kejadian berlaku pon aku x pasti,sape salah ke ape,aku pon xtaw..tapi inilah yang terjadi..nasib semuanya masih selamat..lepastu aku xtaw pape cite..ntah masuk surat khabar ke x,aku pon x pasti,tapi yang pasti maka ayah aku panggil dan kami  meneruskan perjalanan ke sekolah(sebab dah lambat pon sebenarnye)
P/s:kepada semua..beringatlah semasa memandu,jgn sesedap hati je nak pecut kereta korang yang  hebat tuh laju2..kepada yang nak melintas jalan,jangan lupa pandang kiri dan kanan sebelum melintas..SAYANGI DIRI DAN KELUARGA ANDA:D

Monday, November 1, 2010

typo typo typo;D

adila farisha & ainul zulkarnain,

aku siap dah tulis kat blog pasal typo nih sebab korang due telah memberi inspirasi kat aku
*special nih tok korang*
aku memang seorang yg typo.ye aku mengaku!
*mesti korang due tengah gelak2 sebab aku mengaku nih*tapi aku x dapat nak elak dari selalu typo2 nih.xtaw lah kenapa mengapa..haishh geram gak jadi bahan korang yg x habis2 cari typo aku nih..tapi xpe..asal korang bahagia;D
bahagia kan?bahagia kan?aku taw dah..aku memang penghibur korang..ala2 joker lah..;P
skarang nih.kalau aku nak taip,aku kene check dulu ape aku tulis..semua nya gara2 korang berdua..!!!!!!arghhhhh!!siap lah korang nnti~!!!!hahahhahah
*mase nak tulis post nih pon aku bnyak typo oohh*ok jangan nak gelak sangat :((

i love this kids;D

mggu lepas pon aku dapat berjumpa dengan budak2 yang aku jage mase cuti spm dulu(babysitter dorang)
seronoknyaaaa!!!!!aku memang rindu gile kat dorang nih.yelahh,aku jage dorang kan dulu.lame gak lahh(berbulan bulan lah gak)tu yang aku rapat dengan dorang tuhh;D
dorang paggil aku kakak besar*sebab nye aku pon xtaw lah*
semenjak aku masuk uitm nih,aku jarang dapat jumpa dorang,so kali ni dapat tido rumah dorang memang dorang semua seronok lahh!!aku lagi lahhh seronok yang teramat;D
akif iskandar(dia sruh panggil dia abang)

mase nih dorang ajak aku main kat luar;D
                                                  


diorang ambik hp aku suruh tangkap gambar dorang(kaki bergambar betul)
                



ni baby darwish(afnan darwish)*geram*
                                                

mase nih kitorang pegi the mall,tengah tggu makanan,sempat lagi dorang nih nak bergambar kan;D
aku ikut je lahh.....


afiqah natasya(kakak)



ni lah ragam dorang(cute cute je):
dorang x bagi aku balik rumah aku.sampai nangis2 x bg aku balik..sedih aku nak tinggalkan dorang gak sebenarnye.tapi yelah,xkan aku x nak balik rumah pulak kann..*kakak,abang,darwish,lain kali kakak besar datang lagi rumah korang ye..nnti kite main sme2 lagi..sayangggggg korangggg sangaaaat2!!!!!!*
muah muah muah;D;D

akhir oktober

halo halo halo.lame sudah x update blog nih.ni lah malas ade blog .malas nak update.hahaha
haa..hari ni nak story mory pasal mggu lepas (hari hari terakhir oktober 2010);D
mggu lepas aku pegi tolong akak sedare aku jual tudung dekat putrajaya dan kl kami bukak booth..kerja tak penat pon,tapi tu lah nak tggu orang beli tu kemain lah lame.and yg paling penting communication.mcm mane nak tarik pelanggan datg booth kite kan..tapi tuh bukan citenye,aku malas nak cerita panjang2 sgt.kalau korang nak taw aku jual tudung ape sila lah lawat
www.najjah.com
haa..butik nih farah deeba (pengacara nasi lemak kopi o) and awin(partnership dia) punye butik.
kalau korang berminat jgn malu2 jgn segan2.cakap je dgn aku..sebab akak sedare aku dealer utk butik nih jugak.;D ni antara gmbar2nye lah:
                                        
                                               ni akak sedare aku-muzanira (dealer putrajaya)

aku x de dalam gmbar sebab aku lah yg tagkap gmbar(hehe;P)
kain najjah ni sgt sedap.kain jenis cotton shirt.sedap nak pakai;D(PERCAYALAH)

pelbagai colour yang menarik;D







antara selendang yang di jual

kalau nak tahu lebih lanjut sila lah lawat url yg aku bg tadi.mmg sgt menarik.cantik,tertarik!!;D