Thursday, December 23, 2010

havin fun with girlfriends:D


ho ho ho!!!*eceh mentang2 nak krismas dah*nak ho ho je. plak..hahhaha

First of all,sorry guys coz dah lame x update blog.:( bukan kerana merajuk,gado atau ape,tapi,i just don't have free time for updating my blog.Besides,these few days a bit hectic sikit sebab ade test,assignment,homework yang nak kene hantar n siapkan.n plus,I'm one of the committee for the dinner.so,Macam busy lah jugak lately ;p.

So now,     


test pon dah habis,i pon boleh lah nak update2 blog nih.:D hooray hooray hooray!
ok mira.rilek sudah: 
today i'm going to story morry with u all semua pasal my day out hari tu.maybe it's a bit late dah kan.but,i dah promise kat diorg that i nak uplode about them kat my blog:D
sorry guys lambat.

ok,so last last saturday,dah x igt tarikh  sebab kalendar jauh nak check tarikh  balik.hehe;P
*but still  dicember lah*
i went out with my girl,actually my primary schoolmate to be precise.we're like jarang gile jumpa,hangout.lepak2 or doing some other stuff together.so on that particular saturday.we came up an idea to meet just for chillin' lah:D
besides,
depa semua nih tgh cuti.xkan cheq xleh nak ajaq depa keluaq kot>>

plan agak lame lah jugak sebab nak keluar nih.last2 only 3 of us je yg mmg betul2 free.they are MICHELLE AND TIKIE:D

tikie drove us to sunway n we're like sesat2 n they were too many people on that day.bla bla bla.kalau i bebel besok pon x habis nih...nak cari parking pon susah sgt:(

but that's not the interesting part yg i nak story2 nih.first thing first,we're planning what to do on that day.And the things that came up in my mind: KARAOKE!!!!hahah
lame dah x testing2 suara nih kan*padahal suara xdelah sedap pon:P*

isn't that fun thing to do with your girlfriends?and beside,tempat karaoke kat sunway sgt x100000 lah murah.soooooooooooo....ape lagi,LETS ROCK THE WORLD LAH BABE!!haHAHA

Now,i don't wanna waste my time,telling u all semua cerita2 nih bagai kan.just look at the picture lah.And there's a video of tikie too..she has really good+awesome voice.
i'm not lying ok:D


 THIS IS MICH AND TIKIE:D
as usual lah,kalau dah nmpak cermin besaq tuh :D

sherlock holmes wannabe:D
I LOVE YOU GUYS <3
WITH MICHELLE
GORGEOUS+AWESOME+SEXY:p

here are the video that i'm telling you about.
isn't that tikie has a great voice.malu2 kucing je nak nyanyi mula,last2 she's the one yang melalak dalam bilik tuh kan:P
sorry tikie:D hehe
btw,i'm having so much fun with both of you.i'm looking forward to do this again ok girls??
and,tikie,i can't forget the lamp story that you told me..hahahhahahha!!!

plus,we're watching AKU TAK BODOH too.and the movie are awesome yaw.i recommend u to watch it with your parents.hehexD

and the main actor are.....!!hahahhaxD
ohh sudin~!!!

p/s:sangat berbeza penonton yang menonton cerita melayu berbanding cerita org putih.aku dah rase macam panggung tu aku punya.sikit sgt lah org dalam tuh:(

Friday, December 10, 2010

TOLONG LAH JGN NAK BAJET SANGAT!

hai hai hai!!!:D


ape khabar korg semua hari nih?sehat x sehat?kalau x sehat pergi makan ubat ye*concern nih*


ok! entry aku kali nih nak story pasal mamat atau so called budak2 yang nak bajet2 mcm org besar dah.igt x entry aku pasal putrajaya tuh.last entry aku kan cite pasal budak2 pasar malam dan mamat yang bajet2.aku pon xtau kenapa aku nak tulis pasal dorg kat blog aku yg cantik nih*cantik ke??* "cantik kan~!!*dah macam eric leong plak dah:P*


meh dgr cerita aku.satu hari nih,aku dgn kawan aku.iaitu sarah amira,berkobar-kobar lah kan nak pergi pasar malam.ntah pasal ape ntah.pasar malam je pon kan.*eleh pasar malam pon byk barang best kot* betul tak?betul tak?


walaupun hujan turun membasahi bumi,kami tetap jugak nak pergi,lapar punya pasal kan.lagi pon,mmg tak tahu nak buat ape malam tuh.jadi,kami teruskan jugak plan..


ketika berada di pasar malam..


dah kate hujan kan.x banyak lah kedai nak bukak.x syok sgt lah.sikit je orang yang ade.kitorang pon jalan2 lah dari satu kedai ke satu kedai.tgah happy2 jalan nih.tetibe ade plak beberapa budak hingusan kat situ dok pandang2.kitorang pon buat bodoh je lah kan.tgah syok borak2 nak beli ape bagai.tibe2 je budak nih masuk join kitorang sekali.WTH!!!


amboi2,suka hati je korg ehh..sape bg kebenaran kongsi payung dgn kitorg haa??hah??lempang nak?*tp aku x berani lah kan nak lempang,anak org kan,kang x pasal2 jadi kes polis pulak kan:P


konon nak pancing kitorang lah tuh kan.ayat diorang:


bdk 1:hai.berdua je ke?
sara:haah la..eh da lah,pergi2..
bdk 2;alah,umur berapa?xkan nak berkenalan pun x boleh?
sara:umur 22..sambil senyum2 kat aku..hahahha
bdk 1:alah~!!kakak lah doh..:P
bdk 2:akak dahkerja ke?


kitorang pon malas nak layan,kitorang pon berjalan se laju yang mungkin.sampai dorg tercungap2 nak kejar.*tercungap tu tipu sikit lah:P*
tapi dorg cakap camni lah:


bdk 1:eh,asal aku tetibe rase laju je dorg jalan nih.
berkejar2 nak dekat dgn kitorg balik.


last2 aku ngan sara pon stop kat satu kedai tudung.igt kan diorang dah xde.sekali ajak gang daa..tambah lagi 2 org..eh eh..korg nih mmg x paham bahasa ibunda ke ape?jgn sampai aku cakap perancis pulak kang.
aku pon malas lah kan nak layan budak2 hingusan nih.aku pon buat2 lah tnye pakcik kedai pasal tudung dia jual.sarah je lah yang dorg kacau.SORI LAH SARA AKU X G TOLONG KAU!:p


yang x boleh blahnye.x puas hati gak tuh x dapat nak berkenalan.sanggup je kejar balik nak mintak num.padahal ko dah tau kitorg nih dah pangkat akak2 dah.umur pon konon2 22 kan:P
padahal 18 baru.hahhaha!


haish,camni lah kan budak zaman sekarang.kat pasar malam pon korg nak try.mentang2 x ramai org.yang pangkat akak nih jugak lah yang korg nak pancing2.pergi lah pancing awek yg sebaya dgn ko ke hape..awek pavi ke,awek klcc ke,nih kat pasar malam jugak lah yang ko nak.mcm mane org nak suspect u brader.eh x,respect!;p

conclusionnye:terbantut aku nak membeli belah.buang karan je lah korg nih.penat kitorg redah2 hujan tuh;S.sebab kan korg x de mood kitorg nak hu ha hu ha kat pasar malam tuh taw x..hahhaxD


p/s:jadi jangan nak bajet2 sngat lah.baik korg tolong mak ke ayah korang.lagi berbaloi.dari kacau perempuan x tentu hala.igt org suke ke?rimas ade lah ngal~!!


 haa!!kalau muka korang macam balak aku nih x pe lah jugak.bukan ko mintak no.alamat rumah pon aku boleh bg:P

 min ho oppa,will you be mine*smiley*




bangi-putrajaya-cyberjaya-putrajaya-nilai-bangi.

aku tau entry kali nih aku bebel pnjang gila.tapi aku harap korg sudi je lah bace ehh??insyaallah menarik..hahhaxD
boleh pulak macam nih punya promote kan.dah macam promote  filem 2 alam dah:P

hai hai hai!!!:D

hah..bace title aku je dah panjang2 kan.ni belum nak bercerita lagi nih.mukadimah pun belum start lagi.:P
ok title nih berkaitan dgn perjalanan aku seharian pada tarikh 5 Disember 2010..fuhh!!penat gile seyh..satu hari jalan.dari pg sampai lah ke malam kan..balik rumah sebab nak makan je..sebab nak jimat..kah kah kah!dasar xde duit!:P

ok!mari kite mulakan.BISMILLAH!
mggu lepas,aku diajak oleh sarah utk teman dia..ye lah,parents die xde kan.die tggal sorg2.so dia ajak lah aku teman dia kat rumah agam die tuh kan*sebenarnye dia takut lah tuh nak tggal sorg*:P
haha!gurau je sarah pondan!aku seronok dan berbesar hati je teman ko.lain kali ajak lagi tau.aku  mmg x tahu malu nak pergi lagi:P

OK!Pagi 5 dis tuh pon kitorg plan lah nak keluar.nak pergi alamanda nak tgok harry potter.siap book tiket bagai..nih. Semua gara2 x de  seat dah nak tgk cite hp7pada hari sabtu.:( .yang ade pon jauh2..xnak lah!!xkan nak duduk jauh2 pulak.mcm mane nak share popcorn kan:P
then,kitorg pon pergi lah book tiket utk tgk pada pagi ahad..Sanggup tuh telefon dan segala macam kerenah gsc tuh kitorg layan nak tgk punya pasal kan..:D .ok dah setel!dah book tiket dah.pkul 11.50 dekat alamanda.so,kene bgn awal lah nih kan.plan malam tuh tido awal,sebab nak bgn awal esok.memandangkan kitorg mmg bukan kaki yg senang bgn pagi.maka siap kunci jam sebab nak pastikan x bgn lewat:P


last2,pagi esok nye kitorg lambat.wahahahah!x guna kunci jam!Kalau book tiket,45 min sebelum wayang start dah kene collect tiket,tapi kitorg gerak keluar rumah pkul 11.30.mende nye nak tgk hp 7 kan..hahha!!then,burn lah tiket tuh..huhuhuhu :(

tapi...kitorg x kesa pon sebenarnye.keputusan bersama kan!mase tuh.sebenarnye due2 xde duit,tapi nak sgt tgk.tu lah jadi nye..dah kate pon xde duit.jadi kitorg pon plan lah lepak2 kat putrajaya je.ajak lah shireen,sebab dia tgah cuti kan.dia pon x bekerja haritu.utk pengetahuan korg yang x tahu.shireen is working at RASAMAS kat alamanda..fulamak,org cuti,dia keje lah.tapi nasb hari kitorg ajak keluar die x keje:P


 kitorg pon ajak lah dia:P ajak main tgkap2 gamba.amboi amboi.excited tuh dia:D
kitorg pon sampai rumah shireen dgn jayanya .:P tnpa sesat2..hebat x??*angkat kening sikit*
pastu.masing2 pilih spot baik nak tgkap gmba kat putrajaya.tapi.malangnya cuaca mase tuh..mak aihh..panas terik.(.i x tahan tau:P)hahhaha!  so,tnpa nak membuang mase sgt,,kitorg tukar plan pulak.teringat lah maul belajar dekat mmu,xde lah jauh sgt dari putrajaya. kan.boleh je lah nak pergi lawat dia.bak kata sara* ape lagi.shireen pon dial lah num maul,

shireen:weh,kitorg nak pergi lawat ko nih,ko ade x dkat mmu??
maul:oh yeke?/wah wah wah..ade2.tapi aku nak keluar kejap lagi.macam mane ehh??*aku pakai tibai je*
shireen,ko rase sempat x kitorg nak jumpa kau?kau nak x jumpa kitorg?
maul:mesti lah nak..daang lah2:D

kitorg pon laju je lah pecut smpai ke cyberjaya.kitorang??*xde lah kitorg kan,sarah je lah yang pecut laju:P*. ni lah yang terjadi mase kitorg sampai kat mmu:

sempat lagi ko nak pandang camera kan.baru nak buat candid2 sikit


jom2!gmbar dulu:D

candid!
 haa!!sekarang kite pergi segmen gosip2 pulak:P
mase kitorg dekat mmu nih.sempat lah kitorg berkenalan dgn "so called scandal maul"*sekarang scandal lagi ke??*hehe
wah wah wah!kemain lagi hang noh.dapat scandal, hensem je.haish jealous i tau:P
hah.aku malas nak cerita panjang2 sgt.bang,tunjuk gmbar bang!

haa!ni lah mamat yang berjaya menawan hati si comel maul nih
a.k.a syak!

ha!tgk lah tuh.tgk maul je dia:P
amboi2 hang noh~!
haaaa~!!!!hensem x?macam mamat korea wa cakap lu..tapi x leh nak lawan kehenseman gu jun pyo aku lah kan:D
tuh mmg hensem tahap ape pon aku x tau.tahap moksha pon boleh kot:P
btw,sweet x dorg?hamboi hamboi hamboi!maul ni dah la muka jepun2 +cina,balak muka ala2 korea.kalau cantum dapat muka ape pon aku xtaw.kalau ade anak,konfem comel doh:P*macam aku*
hahhahahha!:D

lepas dari lawat maul,kitorg bergerak terus ke putrajaya!dan mulalah misi kitorg utk bergambar yang tidak mengeluarkan sebarang kos perbelanjaan pon:P
dah kate x berduit kan:P
kitorg pon lepak kat masjid putra.tempat tuh mmg bnyak tourist yang datg .segala macam manusia lah yang kitorg nmpak.yang macam lady gaga ade,lady gigi.lady gogo,semua lah.yang macam aku je xde..hahhaha!*ok x lawak pon*
makanan kat situ xyah cakap lah..mahal nak mampuih aihh..dari aku jadi membeli belah nak mengalas perut,terus sggup berlapar.padahal dah pukul 4 dan aku belum makan tengah hari aduhh~!.kesian kat aku yang kuat makan nih:(
kesian kan??

pastu,kitorg pon tgkap2 gmba lah!ni lah antara gmba bajet2 model kitorg.agak2 lepas nih dapat tak tawaran nak jadi model?

ehem ehem*angkat kening*

awek uitm jengka yang hot.boleh lah jadi model lepas ni:D



aku:ade ke ikan nih wei?
shireen:ade lah.tapi kene beli jagung dulu
aku:mane pulak aku nak beli jagung?

nak kate ade ikan,x nmpak pon,ape aku tenung pon xtaw.

ok!pose pandang belakang sikit.

wah~!!indahnya lah!

p/s:mesti korg tertanya tanya kan,sape lah photographer yang ambik gmbar kitorg yang bajet model nih?well aku nak ucapkan,TERIMA KASIH SARAH AMIRA HALIMI.kerana sudi jadi photographer.sori lah kalau korg rase gmba sara x bnyak dalam nih,sebabnye,dia sendiri mmg xnak bergmbar mase nih.sebab tuh dia pilih profesion nak jadi photographer je mase nih:P
papepon,gmba ko tgkap mmg cantik!ade bakat!boleh pergi jauh~!*muka simon cowell sikit*

pose shireen sebelum balik.
dan.kitorg pon sempat lah bergmbar sebelum meneruskan perjlanan pulang kerumah,



 sampai2 rumah je.perut lapa tahap gaban.memang dah bernyanyi2 lah dorg.balik2 bukak tudung saji terus lahap.x guna perkatan makan dah.lahap je.so,korang boleh bayangkan x tahap lapar nye?
then,lepas makan,gerak ke nilai jap.window shopping selendang sikit2.tapi satu pon x berkenan.cehh.membaziaq!
malam pulak ke bangi utk mkan dan megambil selendang yg sudah dipesan oleh rakan.
balik rumah,mata berat nak tido!

bnyak lagi sebenarnye cerita yang aku nak cerita.tapi lain kali lah aku sambung.cukupah setakat perjalanan aku satu hari.lain kali aku story pulak  pasal budak2 pasar malam dan mamat nilai.hah,kalau nak tahu cerita pasal dorg.tunggu~!!!!;D

papepun aku memang seronok teman sarah pada minggu lepas.hope ade lagi lepas2 nih.dia sipa ajar aku bawak kereta tuh.pergh~!!hebat dan multi talented sgguh sarah nih.ok lah..goodbye sayangku~!

sem 2:D

ho hoi hoi~!!!!*eceh gaye cakap macam starting lagu m daud kilau nih*

ok!agak lame jugak lah kan aku x update blog aku nih.naik bersawang dah.eceh ade ke blog bersawang??memandai je aku nak letak penyedap ayat aku nih kan:P
tapi x kesa lah tuh semua.Entry aku nih,aku nak story mory pasal sem 2.lambat kan baru nak cerita??orang lain dah cite pasal assignment dan sebagainya, aku baru lah nak cerita pasal sem 2 aku kan.
haa..utk sem 2 nih aku kene tukar group..,haa??ape?? tukar group?kenapa pulak nak tukar group nih..*bebel2*
hah cam tu lah aku bebel kat kawan aku pasal tukar group semua kan.sori lah eh korg yg dgr bebelan aku yg panjang lebar dan penuh dgn soalan2 yang kadang2 x masuk akal sgt kan:P
ye!ye!aku tukar group,buak aku je,semua budak enjin pon..-___-ok,aku tukar group dari m3 ke m1.

sedih juga lah kene tukar group mula2.hua hua hua..;'(
ok jgn nak over sgt boleh x?? tapi nasib baik aku ok je dgn budak2 group m1,sebab aku penah je lepak2 dgn dorg sebab housemate merangkap kawan baik aku kat uitm nih dulu group m1 tuh.so,aku pon dah terbiase je lah dgn dorg.Antara budak2 m1 yang aku selalu lepak same2 ialah...*drum roll sikit*

adi,adam dan dollah..nasib lah aku dah kenal korang doh..thank god :) ah!! dorg nih lah budak2 tetap kelas m1 yang aku selalu lepak..so x de lah aku janggal sgt nak masuk group baru nih kan..buat mase nih,ok2 lah masuk group baru,lagipon ade lagi 3 org budak group aku yang masuk group m1 nih juga.so xde lah aku kesunyian sgt kan:P
papepun,aku x kesa masuk kelas mane2,asalkan aku bahagia:D

                
ni lah adila athirah a.k.a adi:D

hahha!sori lah ye gmba x berapa nak awesome macam org nye kan:P
aku lah tuh yg gerak tgn..:P
*time2 phy lah ko nak bergambar kan mira oii*

p/s:ape2 pon aku tetap sayang semua kawan2 group m3..korang mmg kawan yg best lah..x penah aku jumpa budak sekelas yg sekepala dgn korg.n group m1.silalah terima saya di dalam group kamu semua ye:D*wink wink*

k lah.cukup cite kat sini.bye!RnO~

Friday, November 19, 2010

TUDUNG2!!!....NASI LEMAK!!

haaaa..post pada kali ini tentunya pasal tudung dan nasi lemak..kenapa saya pilih nak post bnde nih kan??kenapa?kenapa?kenapa??(ah jgn nak bnyak tanye sgt lah...bace je);P

cuti sem nih,aku mmg busy menolong makcik dan kakak sedare aku  meniaga..makcik aku tokey nasi lemak,akak sedare aku lak tokey tudung..so mase cuti aku diisi dgn aktiviti2 menjual tudung dan nasi lemak lahh..
mula2 cite psal tudung..aku rase aku dah penah cite psal aku jual tudung kat post sebelum nih,so xyah lah aku nak cite psal tudung sgt lah kan..
ok aku nak cite pasal nasi lemak..ramai pon kawan2 aku tanye mane aku menghilang kebelakangan nih kan??x online,x update blog dan yg sewaktu dgnnya(padahal tu je kan)
aku sibuk dan bile free aku habiskan dgn tido lah ape lagi..;P
mane xnye..penat woo..pagi2 dah kene bgn tolong jual nasi lemak..aku bgn sewal pukul 5.30 utk bersiap2..makcik aku nih mmg usahawan nasi lemak sejak 18 tahun yg lalu..mmg tuh tempat tetap dia meniaga lah..kalau sape2 berminat nak makan atau cuba nasi lemak makcik aku,jgn malu jgn segan datang lah ke bandar baru sg buluh,,berdekatan dgn studio m nasir(luncai emas)..korang cakape je nasi lemak bumper/nasi lemak cik ayub..kenal lah orang kawasan tuh..mmg nasi lemak makcik aku superb!!!bukan nak promote ke ape,tapi mmg sedap,aku penah bg kawan2 aku rase n feedbak dorg mmg memberangsangkan..:D jadi kepada yg berminat nak makan..aku tau korang semua mmg kaki makan kan..;P
so datanglah ke gerai makcik aku;D
jadi inilah rutin harian aku semasa cuti..kepada ajim,syera n dila,meh lah rase nasi lemak makcik aku..jgn nak memoyo je keje korang..hahahhahaxD
p/s:xde gamba yang ak boleh letak sebab aku sibuk,mane sempat nka tgkap gamba..hahhahahahhhaha

kemalangan:O

assalamualaikum
it's been a long time aku x post pape kat blog kesayangan aku nih;P
ok..hari ni nak share pasal kemalangan yang berlaku kat depan rumah aku..berdebar x berdebar??
aku berdebar lah sebab tgn menggeletar menaip..kejadian berlaku pada awal pagi 12 november 2010..satu family aku tgah bersiap2 nak pergi HAC adik aku kat sekolah.
mak ayah aku dah pergi restoran yg berdekatan dgn rumah aku..aku dgn adik perempuan aku masih di rumah..tiba-tiba.........BANNNNNNG!!!!
miza:pe bnde tuhh??
aku:alah orang punggah barang dari lori kot,,
sambil berjalan ke depan sikit..
aku:ehh bukan orang punggah barang lah..eksiden dohhhhh!!
miza:yeke2??(berlari nak tgk..)

cepat2 aku kunci pintu rumah dan berlari kat tempat kejadian..dan ini lah yang berlaku...
ade seorang wanita yang tercedera semase kejadian..syukur Allah masih panjangkan usianya..macam mane kejadian berlaku pon aku x pasti,sape salah ke ape,aku pon xtaw..tapi inilah yang terjadi..nasib semuanya masih selamat..lepastu aku xtaw pape cite..ntah masuk surat khabar ke x,aku pon x pasti,tapi yang pasti maka ayah aku panggil dan kami  meneruskan perjalanan ke sekolah(sebab dah lambat pon sebenarnye)
P/s:kepada semua..beringatlah semasa memandu,jgn sesedap hati je nak pecut kereta korang yang  hebat tuh laju2..kepada yang nak melintas jalan,jangan lupa pandang kiri dan kanan sebelum melintas..SAYANGI DIRI DAN KELUARGA ANDA:D

Monday, November 1, 2010

typo typo typo;D

adila farisha & ainul zulkarnain,

aku siap dah tulis kat blog pasal typo nih sebab korang due telah memberi inspirasi kat aku
*special nih tok korang*
aku memang seorang yg typo.ye aku mengaku!
*mesti korang due tengah gelak2 sebab aku mengaku nih*tapi aku x dapat nak elak dari selalu typo2 nih.xtaw lah kenapa mengapa..haishh geram gak jadi bahan korang yg x habis2 cari typo aku nih..tapi xpe..asal korang bahagia;D
bahagia kan?bahagia kan?aku taw dah..aku memang penghibur korang..ala2 joker lah..;P
skarang nih.kalau aku nak taip,aku kene check dulu ape aku tulis..semua nya gara2 korang berdua..!!!!!!arghhhhh!!siap lah korang nnti~!!!!hahahhahah
*mase nak tulis post nih pon aku bnyak typo oohh*ok jangan nak gelak sangat :((

i love this kids;D

mggu lepas pon aku dapat berjumpa dengan budak2 yang aku jage mase cuti spm dulu(babysitter dorang)
seronoknyaaaa!!!!!aku memang rindu gile kat dorang nih.yelahh,aku jage dorang kan dulu.lame gak lahh(berbulan bulan lah gak)tu yang aku rapat dengan dorang tuhh;D
dorang paggil aku kakak besar*sebab nye aku pon xtaw lah*
semenjak aku masuk uitm nih,aku jarang dapat jumpa dorang,so kali ni dapat tido rumah dorang memang dorang semua seronok lahh!!aku lagi lahhh seronok yang teramat;D
akif iskandar(dia sruh panggil dia abang)

mase nih dorang ajak aku main kat luar;D
                                                  


diorang ambik hp aku suruh tangkap gambar dorang(kaki bergambar betul)
                



ni baby darwish(afnan darwish)*geram*
                                                

mase nih kitorang pegi the mall,tengah tggu makanan,sempat lagi dorang nih nak bergambar kan;D
aku ikut je lahh.....


afiqah natasya(kakak)



ni lah ragam dorang(cute cute je):
dorang x bagi aku balik rumah aku.sampai nangis2 x bg aku balik..sedih aku nak tinggalkan dorang gak sebenarnye.tapi yelah,xkan aku x nak balik rumah pulak kann..*kakak,abang,darwish,lain kali kakak besar datang lagi rumah korang ye..nnti kite main sme2 lagi..sayangggggg korangggg sangaaaat2!!!!!!*
muah muah muah;D;D

akhir oktober

halo halo halo.lame sudah x update blog nih.ni lah malas ade blog .malas nak update.hahaha
haa..hari ni nak story mory pasal mggu lepas (hari hari terakhir oktober 2010);D
mggu lepas aku pegi tolong akak sedare aku jual tudung dekat putrajaya dan kl kami bukak booth..kerja tak penat pon,tapi tu lah nak tggu orang beli tu kemain lah lame.and yg paling penting communication.mcm mane nak tarik pelanggan datg booth kite kan..tapi tuh bukan citenye,aku malas nak cerita panjang2 sgt.kalau korang nak taw aku jual tudung ape sila lah lawat
www.najjah.com
haa..butik nih farah deeba (pengacara nasi lemak kopi o) and awin(partnership dia) punye butik.
kalau korang berminat jgn malu2 jgn segan2.cakap je dgn aku..sebab akak sedare aku dealer utk butik nih jugak.;D ni antara gmbar2nye lah:
                                        
                                               ni akak sedare aku-muzanira (dealer putrajaya)

aku x de dalam gmbar sebab aku lah yg tagkap gmbar(hehe;P)
kain najjah ni sgt sedap.kain jenis cotton shirt.sedap nak pakai;D(PERCAYALAH)

pelbagai colour yang menarik;D







antara selendang yang di jual

kalau nak tahu lebih lanjut sila lah lawat url yg aku bg tadi.mmg sgt menarik.cantik,tertarik!!;D

Saturday, October 23, 2010

hidden talent:P

halo halo halo n morning!
 hari ni bgn awal pulak,maybe sebab excited nak kelua kot..terus x dapat nak sambung tido;P
ok that is not the thing that i  wanna say today.topik hari ni iye lah:bakat
frankly speaking(ok belajar dari teacher kala;)
i'm not a creative person;'(
i'm not very good in art i guess..selalunya mase buat kad hari jadi untuk kawan2.kad aku lah yang x da bomb pon..hahahha,so dari situ aku taw aku x creative as they are kann..
so.during this sem break,aku isi masa bosan ku dengan menolong mama buat hantaran kahwin..;P
ok.my cousin will be married this nov,so dia mintak tolong mama buatkan hantaran.well,mama,she's a working person,balik pon kadang2 nak malam,so die tersangat lah penat nak buat bende tu..then,dia mintak lah tolong aku*macam klakar je aku yg buat*
and this is the result:





ni lah yang aku maksudkan.i'm happy doing this thing because it's like my first time doing stuff like this..hahahah*malu malu*
so,to all my friend,kalau korang rase nak mintak aku buat kan hantaran kahwin korang jangan malu malu la ye.hehe;P
harga boleh nego,jgn risau.HAHAHAHHAHAHHA!!!
AND TO MY COUSIN K.ANI:selamat  pengantin baru* yang x berapa lame lagi;P*

Wednesday, October 20, 2010

kebosanan;

assalamualaikum :D

awal mula pertama mula(eceh ayat mula2 dah poyo sgt)*_*
ok,xtaw nak mula dari mane sebenarnya,because this is my first time blogging(gigil nih..ok tu hiperbola sikit haha)
dah lame kawan aku dah ade blog,aku plak baru nak start *lame* ya..i know2..before this aku suka baca blog rakan2 kesayangan ku..tapi xde lah pulak rase nak buat blog lagi,tapi kali ni,di saat ini,perasaan nak buat blog kian membuak,kerana apa??kerana apa??..kebosanan!!!
currently tengah cuti sem sekarang.sebulan lebih cuti.^_^..tapi..tak tau nak buat pe oo cuti sebulan..kalau keluar kene pkir duit pulak bagai..haish!!so timbul lah minat nak mem blogging ni..heheh:D
sampai sini je lah bebelan aku ye..sebab nak try2 je post pape kat blog aku..hahahaXD

P/s: sentiasa bergembiralah di hari hari yang berikutnya:D